alle artikels

Vrijzinnig Limburg op Pukkelpop

Vrijzinnig Limburg was met veel enthousiasme aanwezig op Pukkelpop en dat hebben de festivalgangers geweten. We kijken er naar uit om volgend jaar weer present te staan op dit topevenement voor én door jongeren.

Naar goede gewoonte stond Vrijzinnig Limburg ook in 2019 weer paraat op Pukkelpop. Het muziekfestival in Kiewit zocht zoals steeds een goed evenwicht tussen alternatieve en populaire muziek. Vier dagen van feest, waarbij de verbinding tussen muziekfans centraal staat. Jong of oud, het publiek draagt een duidelijke gemeenschappelijk filosofie: enthousiasme, uitbundigheid én een stevige portie eigenzinnigheid.

Dat Vrijzinnig Limburg op de camping aanwezig is, dat is niet zo gek. Het festival werd destijds opgericht door Chokri in samenwerking met de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg. Ieder jaar zetten vrijwilligers van Hujo en medewerkers van de huizenvandeMens zich opnieuw in voor een toffe informatie- en recreatiestand. Nieuwsgierige camping-gangers kunnen ons opzoeken aan de deMens.nu-tent aan een sfeervolle non-profitmarkt.

Tijdens de gesprekken met de festivalgangers stond één ding centraal: kritisch denken. De vele gesprekken over verbindende waarden, onze plaats binnen een diverse gemeenschap en een blik naar de toekomst lieten niemand onberoerd. De humanistische gedachte is duidelijk voelbaar in het vertrouwen in onze samenleving en het geloof in gelijkheid en solidariteit. Jongeren nemen dan ook niet voor niets een belangrijke plaats in als ambassadeurs van het vrijzinnig humanisme.

Met andere woorden: Vrijzinnig Limburg was met veel enthousiasme aanwezig en dat hebben de festivalgangers geweten. We kijken er alleszins naar uit om volgend jaar weer present te staan op dit topevenement voor én door jongeren.

Activiteitenboekje

Ontvang GRATIS het maandelijks activiteitenboekje in je brievenbus of via e-mail.

Vraag jouw exemplaar aan
Activiteitenboekje

Heb je vragen over onze Vrijzinnig Limburg op Pukkelpop? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist