Alle Verenigingen
Verenigingen

Uitstraling Permanente Vorming (UPV)

Fake news, hoaxes, vastgeroeste misverstanden en vooroordelen: UPV Wetenschapspopularisering wil die troep de wereld uit. Door ervoor te zorgen dat wetenschappelijke informatie en inzichten heet van de naald terechtkomen bij een zo breed mogelijk publiek. Want alleen door het verwerven van degelijke, begrijpelijk gemaakte kennis, kunnen mensen onafhankelijk en kritisch tot een eigen mening komen, zich ontplooien en hun leven, dromen en wensen optimaal realiseren en zin geven. Zowel nationaal als via ons regionaal vrijwilligersnetwerk in heel Vlaanderen en Brussel en door middel van samenwerkingen met een heleboel andere organisaties organiseren we boeiende en laagdrempelige lezingen, workshops, bezoeken,… met ruimte voor vragen over wat jou bezighoudt.

UPV Nationaal

Ben je NIEUWSGIERIG van aard? GELOOF je NIET ZOMAAR alles? Laten de media je op je HONGER zitten? UPV vzw laat je kennismaken met WETENSCHAPPERS, DENKERS en DOENERS en daagt hen uit om complexe inzichten op een simpele manier BIJ JOU te brengen. Voer dus voor DISCUSSIE, CONTEXT en NUANCE! UPV wetenschapspopularisering nodigt sprekers uit van alle Vlaamse universiteiten om hun onderzoek vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines toe te lichten: biologie, filosofie, sociologie, ingenieurswetenschappen, geneeskunde,… en organiseert tal van andere activiteiten zoals workshops, uitstappen en bezoeken achter de schermen. Je kan deelnemen, via ons een spreker uitnodigen voor een lokale vereniging of gewoon inspiratie opdoen voor activiteiten rond wetenschappen, actualiteit, technologie en samenleving.

OSB-UPV Hasselt

OSB-UPV Hasselt is een samenwerkingsverband van twee organisaties met een gedeeld verleden en te veel raakpunten om de krachten niet te bundelen. De Oudstudentenbond VUB wil de banden tussen oud-studenten en VUB-sympathisanten aanhalen en de onvergelijkbare VUB-sfeer van kritisch denken en vrij onderzoek uitdragen. UPV Wetenschapspopularisering levert daar een prima kader voor, met activiteiten en sprekers, die vanuit het principe van vrij onderzoek een bijdrage leveren tot kritisch denken en het voeren van een onderlinge dialoog over maatschappelijke relevante thema’s.

Heb je vragen over onze Verenigingen? Neem dan contact met ons op.

Zoek je een vrijzinnig humanistische organisatie in jouw buurt? Heb je nood aan een persoonlijk gesprek, een plechtigheid op maat of informatie? Wil je vrijwilliger worden of heb je nog een andere vraag? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.