Tentoonstellingen over (trans)gender

Expositie “Transgender in beeld” en “Liefde is… Altijd goed”

Van 25 oktober tot 21 november. Exposities over transgender, georganiseerd door De Maakbare Mens, VOC Hasselt en HuisvandeMens Hasselt, te bezichtigen in het VOC Hasselt, A. Rodenbachstraat 18, Hasselt.

Transgender in beeld

Wandel mee naast en voorbij een smalle grens tussen de begrippen man en vrouw, en trek op reis langs de verhalen van transgenders die hun mooiste innerlijke ik (voor jou) zichtbaar maken.

In samenwerking met Transgenderkring Vlaams-Brabant en stad Leuven

Liefde… is altijd goed

Voor deze tentoonstelling maakte fotograaf André Carens tien kleurrijke portretten van jonge en minder jonge holebi’s en transgenders. Daarnaast toont de tentoonstelling de belangrijke momenten in hun leven aan de hand van fotoalbums met familiefoto’s, foto’s van koppels en foto’s uit de oude doos. Deze tentoonstelling spreekt mensen aan door de herkenbaarheid van personen en familiegevoelens. Ze is in het bijzonder gericht op ouderen omdat zij uit een tijd komen waarin homoseksualiteit vaak onbespreekbaar was.

In samenwerking met Het Roze Huis – çavaria Antwerpen

 

CHanGE

Deze tentoonstellingen worden aangevuld met foto’s en videomateriaal van de CHanGE-campagne van UCOS
Met CHanGE (a Campaign for sexual Health & Gender Equality) werkt UCOS aan sensibilisering rond de mondiale strijd voor gendergelijkheid in het algemeen en gelijke toegang tot Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten in het bijzonder. Binnen de campagne traint UCOS jongeren tot CHanGEmakersbinnen het veld van gendergelijkheid. UCOS biedt hen een uitdagende ervaring bij een partnerorganisatie in het Zuiden om erna een breed publiek te sensibiliseren over deze thema’s.

 

WANNEER?
25/10 – 21/11
(Op afspraak of tijdens activiteiten)

 

Organisatie: HVV/ Limburg, De Maakbare Mens, Vrijzinnig OntmoetingsCentrum Hasselt, huisvandeMens Hasselt, UCOS