Tentoonstelling: Crossing Minds

Vincent Spaas
Wat opvalt in het werk van Vincent zijn de op het eerste gezicht eenvoudige vormen, die in elkaar vloeien of juist afstand bewaren. Bedachtzaam, zijn fantasie aansprekend, zet hij lijnen en vormen op papier of doek, ter plekke een inval krijgend van hoe ‘het verder moet’…
Ogenschijnlijk een beperkt arsenaal abstracte vormen ter beschikking hebbende, slaagt Vincent er telkens toch in om een origineel werkstuk te creëren. Zijn drang naar steeds verder evoluerende composities brengt hem tot een universum van schier onuitputtelijke mogelijkheden.

Christina Mignolet
Na een uitgebreide studie van grafiek en tekenen aan de kunstscholen van Hasselt én een periode van grafisch werk, is Christina, geïnspireerd op Gerhard Richter en andere kunstenaars, haast constant bezig met schilderen.
Christina legt zich toe op sprekende portretten van mensen uit haar directe omgeving en af en toe ook van ver daarbuiten. Van indrukwekkende persoonlijkheden, zoals bijvoorbeeld schrijver Jeroen Brouwers, maakte ze een al even impressionant portret.
De evolutie naar zachte, lichte tinten is al enige tijd een feit. Dromerige, mysterieuze blikken openbaren zich.

Crossing Minds
En toen ontmoetten de twee kunstenaars elkaar, Christina en Vincent. Twee tegenpolen, gaandeweg geïntrigeerd door elkaars werk. Ze bestudeerden elkaars werken en ontdekten in hun eigen kunst-spectrum het ontbrekende puzzelstuk. De twee stromingen vloeiden ineen tot een nieuw kunstwerk, ontstaan uit de wisselwerking of de symbiose van beide artistieke breinen. De start van een turbulente ‘crossing minds’.
Zo groeide deze tentoonstelling uit tot een drieledige expo, met werken van iedere kunstenaar en van hun gezamenlijke projecten.

 

Tentoonstelling: 25/11 – 10/12, za en zo: 14u – 17u

vernissage: vrijdag 24/11: 20u

kunstpunt CAFÉ: zondag 10/12 14u – 17u