Rem van den Bosch – HAIR / MALE

De Nederlandse fotograaf Rem van den Bosch kan zonder twijfel een reizende ster genoemd worden in de wereld van de fotografie. Zijn werk wordt veelvuldig geëxposeerd in Nederland en België en zijn project A muse a day resulteerde in een indrukwekkend fotoboek.

Rem van den Bosch’ fotografisch werk is een opeenstapeling van projecten. A muse a day, I died today, Human behaviour,… De rode draad tussen al deze series wordt gevormd door de (machts)structuren binnen menselijke relaties. In het algemeen refereert zijn werk naar de energy die vrijkomt in dagdagelijkse menselijke interactie. Cynisme en onstuimige blijdschap, melancholie en stressvolle hyperactiviteit, intense liefde en bedruktheid, dominantie en arrogantie en epische waanzin en absurditeit – het zijn gevoelens die tot uitdrukking komen in interpersoonlijk contact waarbij het moeilijk is trouw te blijven aan de essentie van het zelf.

Voor de tentoonstelling MALE / HAIR maakt Rem een presentatie van de werkperiode van het afgelopen half jaar. Het wordt een overzicht van twee projecten over wie je mag zijn, over hedendaagse taboes en het doorbreken van vastgeroeste denkbeelden.

 

Parrallel aan de tentoonstelling van Rem stellen de studenten fotografie van de Stedelijke Academie Hasselt hun project Up Close 2 voor. Zij fotograffeerden alles dat dicht bij hen is en een gevoel van geborgenheid geeft. Dit kan gaan over personen, voorwerpen of alledaagse rituelen of gewoontes. Dit resulteert in letterlijke close-upfotografie of een interpretatie van wat nauw-bij-het-hart ligt.

 

Tentoonstelling: 27/04 tot 13 mei, za: 14u – 17u, zo: 15u – 17u

vernissage: vrijdag 27/04: 20u

kunstpunt CAFÉ met artist talk: zondag 13/05: 14u – 17u