ONDANKS ALLES – (1968/2018) – MALGRÉ TOUT

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging geeft begin mei 2018 het boek – ONDANKS ALLES (1968/2018) MALGRÉ TOUT – uit. Een handvol kunst-filosofische bedenkingen die Benny M. schreef naar aanleiding van vijftig jaar mythevorming rond Mei ’68. Vertrekkend vanuit een vrij eigenzinnige en niet echt eenduidige werkelijkheidsopvatting versmolt hij fragmenten uit het leven van vijf vaderlandse kunstenaars (met een glansrol voor Fred Eerdekens) met de tijdsgeest én met steeds maar weer door elkaar lopende waarheden en verzinsels.

Misschien kochten jullie desijds wel zelf het miniscule, maar niettemin donkerrode aforismenboekje van de grote roerganger? Dat moet dan grofweg zo’n vijftig jaar geleden geweest zijn, niet? Misschien staat het exemplaar ook vandaag nog op een prominente plaats in de boekenkast? Mogelijks stapten jullie lang voor de sneltrein der volkeren zijn utopische einbestemming bereikte reeds af.

Maar wedden dat velen onder jullie vandaag nog steeds met een 19de eeuws goed gevoel van romantische genegenheid voor het revolutionaire idee, af en toe toch nog heldhaftig in oostelijke richting durven staren, toch?

 

Na de lezing kan je (facultatief) deelnemen aan een lunch aan € 15/p.p