Leeskring De ongewone lezer

Leeskring De ongewone lezer komt om de twee maanden samen op de eerste maandag van de maand. Tijdens de laatste leeskring kozen de aanwezige deelnemers van leeskring het boek Ons soort mensen van Juli Zeh.

Juli Zeh heeft met Ons soort mensen een meesterwerk geschreven. Het lijkt alsof Linda in het paradijs is beland in het dorp Unterleuten. Maar de plattelands-idylle wordt wreed verstoord wanneer een investeringsmaatschappij besluit er een windmolenpark te bouwen.

Twee dorpsgenoten, een belegger en een boer, zijn bereid grond te verkopen voor een paar miljoen euro, maar dat grondgebied is nét te klein. Als Linda ook verkoopt is er wel genoeg plek. In gedachten ziet ze haar droom in vervulling gaan: eigenaar van een manege worden. Ze probeert het onderste uit de kan te halen. Dan is er nog een doorgewinterde herrieschopper, die alles op alles zet om het windmolenpark tegen te houden. Oude geschillen steken de kop op in het dorp – hoeveel intriges kunnen de bewoners aan?

Juli Zeh ontleedt de personages meesterlijk en met subtiele humor en laat hun ware gezichten zien. Alvast veel leesplezier!

Wil je je leeservaringen omtrent  Ons soort mensen met ons delen, dan bent je van harte welkom in de leeskring. Nieuwe kandidaten graag een seintje vooraf.


Inschrijvingsformulier