In het bijzonder ‘De schommel’

In De Schommel verblijven kinderen met een ernstige en meervoudige beperking. Fotograaf Roger Maes (Maaseik) nam vorig jaar in opdracht van Het Belang Van Limburg enkele foto’s van de kinderen. Hij was oprecht geïnteresseerd en zeer geëmotioneerd. Hij wilde graag meer foto’s maken. Dat kon. En dat deed hij, en hij verzamelde ze in een boek.
Logopediste Marita Vande Broek werd betrokken bij het project om poëtische teksten te schrijven bij wat een fotoboek ging worden.
Daarbij leverden bekende mensen zoals Frieda Vanwijck, Bernard Dewulf, Dirk Draulans en Michiel Hendryckx teksten voor het boek. Ze schreven hun mooie en sensitieve teksten op basis van de foto’s van Roger.

Roger gaat ons zijn boek voorstellen, vertellen hoe en wat hij deed … Marita brengt een aantal teksten, en muzikanten van de Stedelijke Academie voor Kunsten van Maaseik verpozen ons …. Dienstencentrum Ter Engelen geeft ons een inzicht in hun werk en aanpak.

In de pauze is er een drankje en tevens de mogelijkheid tot de aanschaf van het boek.

 

Organisator: Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Maasland ‘Vita Humana’ i.s.m. Dienstencentrum Ter Engelen, VTBKultuur Maaseik en de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik


Inschrijvingsformulier