Het Betere Boek

Sinds 2011 organiseert het Willemsfonds het literaire festival Het Betere Boek. Het festival promoot het Nederlandstalige boek, scherpt de zin om te lezen aan en ondersteunt zo de Nederlandse taal en cultuur. De uitreiking van de Bronzen Uil voor de beste Nederlandstalige debuutroman, onderstreept het literaire belang van onze taal.
Het programma wordt dit jaar samengesteld door curator Johan de Boose. Rusland en de revolutie vormen de rode draad van deze zevende festivaleditie.
Het Betere Boek stelt schrijvers en denkers centraal, die een brug slaan tussen de Russische cultuur en de onze. Daarbij is de gedachte aan revolutie nooit ver weg: soms letterlijk, soms actueel, soms figuurlijk, in verhalen, poëzie, film, muziek, beeldende kunst en theater van westerlingen in Rusland en van Russen in het Westen. Uiteraard staat het festival ook stil bij de huidige politieke en economische situatie.
Let op! Het Betere Boek strijkt dit keer neer op twee nieuwe locaties: de oude stadsbibliotheek NEST en de Minardschouwburg in Gent.