CWXRM – project ComingWorldRememberMe

De land art installatie CWRM ontstaat ter herdenking van wie sneuvelde in de onmenselijke wereldbrand die de Groote Oorlog was. Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en wordt de land art installatie een grens-en generatie-overschrijdend symbool van vrede.

Samen met MoMeNT nodigen het Willemsfonds u uit om samen met uw familie en vrienden, actief deel te nemen. Elke deelnemer wordt begeleid tijdens het maken van zijn eigen beeldje en wordt peter of meter van dit uniek project. Elke peter en meter ontvangt een gepersonaliseerd certificaat met hierin een naamplaatje met CWRM-stempel. Ook bij elk beeldje hoort een naamplaatje met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers die opgenomen is in de namenlijst die het Flanders Fields Museum samenstelt. Het mobiel atelier dat in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren geïnstalleerd wordt, is dagelijks toegankelijk vanaf donderdag 22 maart tot en met dinsdag 2 april.

Dit project wordt in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen gerealiseerd door Jan Moeyaert van de vzw Kunst in samenwerking met kunstenaar Koen Vanmechelen en dit in het kader van GoneWest/Reflections on the Great War.

Het maken van een beeldje duur +/- 20 minuten.  Inschrijven voor actieve deelname via wf.tongeren@skynet.be of 0472 69 33 81.


Inschrijvingsformulier