Aperitiefontmoeting: De Beek

Eind augustus wordt het nieuwe stadhuis “ ‘t Scheep” in hartje Hasselt voor het publiek opengesteld. Grandioos project dat past in een modern ogende omgeving met de gerenoveerde torens, een aangepast (volgebouwd) oorspronkelijk plein, een 4 sterren hotel met panoramisch uitzicht over de stad, bloeiende handelszaken, parkeergelegenheid, kortom nu één van de attractiefste plaatsen van de Limburgse hoofdstad.

Om dit project te realiseren moest de lange muur van de oude Rijkswachtkazerne, op één na laatste tastbaar overblijfsel van de oude buurt, gesloopt worden.

Nog maar 60 jaar geleden zag de typische Hasseltse volksbuurt rond de Sint Jozefstraat (“De Beek”), de Berenstraat, de Kleine en Grote Capucienenstraat, de Grachtstraat er heel anders uit.

In 2004 organiseerde het Stedelijk Museum een aangrijpende fototentoonstelling waarin het verhaal van deze levendige volkswijk tot haar dood in 1960 getoond werd.

Medeauteur van een brochure die bij deze gelegenheid werd uitgegeven is Michel Ilsen (Radio 2).

Hij is vandaag onze gastspreker en wil, met ons nieuw stadhuis als sluitstuk van een groots herwaarderingsplan, de historiek van dit stukje Hasselt afronden.

Grijze Geus bij uitstek – en geboren “op de Beek” – Henry Vrancken zorgt ervoor dat iedere aanwezige van deze aperitiefontmoeting met zijn persoonlijke herinneringen aan De Beek naar huis kan.

Na de ontmoeting wordt vrijblijvend een 3 gangen menu met een Hasselts accent aangeboden aan € 15. Hiervoor dient vooraf gereserveerd te worden

 


Inschrijvingsformulier