Aperitiefontmoeting: C’est le courage qui compte

Marie Schellinck (°1757, Gent) groeit op in armoede. Lezen of schrijven kan ze niet. Toch wil ze van haar leven wat maken. In de achttiende eeuw zijn er weinig mogelijkheden voor een vrouw, maar Marie vindt er iets op: ze vermomt zich als man en neemt dienst in het Franse revolutionaire leger. Het begin van een wild avontuur dat haar in Frankrijk, Italië, de Duitse staten, Polen brengt, én in de nabijheid van de grootste persoonlijkheid van Europa uit die tijd: Napoleon.

Aan de hand van Maries verhaal leren we West-Europa in de 18de eeuw kennen: de politieke omwentelingen zowel in Parijs als in Gent, het opdoeken van kerken en kloosters, de slagvelden , de armoedige kampementen, het dagelijks leven in de streken waar het Franse leger doorheen reist. Een verbluffend verhaal met een premisse die nog steeds actueel is: als je wil dat er iets verandert, dan moet je er zelf voor gaan. Lef is wat telt.

Na de ontmoeting wordt vrijblijvend een 3 gangen menu met een Hasselts accent aangeboden aan € 15. Hiervoor dient vooraf gereserveerd te worden

 


Inschrijvingsformulier